Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище София разширява полетните дестинации

Снимка: sofia-airport.bg

През лятото пътуващите през Летище София ще могат да летят по над 80 дестинации, съобщиха от аеропорта.

От 1 май за първи път от София два пъти седмично ще има самолет до Задар, Хърватия. Сред новите предложения са и редовните полети до Скопие,Тирана и Солун. Полетите до Солун ще бъдат три пъти в седмицата – вторник, петък и неделя и започват от 17 юни. 

Възстановява се линията София-Прага, която беше спряна през 2012 г. Всеки ден в седмицата, с изключение на четвъртък, ще има и връзка с Рим.

През летния сезон ще се умножат и ежедневните линии от София до Варна и до Бургас. Продължават и чартърните полети до популярните дестинации от зимното разписание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30

България е начело в европейска класация за добро здраве и дълъг живот

Българите живеят по-дълго и в по-добро здраве в сравнение с повечето граждани на Европейския съюз, показват данните на Евростат. Страната ни изпреварва с над 4 години средните нива в ЕС на фона на най-ниската очаквана продължителност на живота и дълго..

публикувано на 28.09.24 в 12:54

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55