Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков призовава ВСС да гласува оставката на Иван Гешев

Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков призова Висшия съдебен съвет да подкрепи искането на правосъдния министър Надежда Йорданова за предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор Иван Гешев. Той коментира дебата във ВСС след близо тричасовия си разпит в Софийската градска прокуратура по сигнала на укриващия се в Дубай Васил Божков, че е бил изнудван от премиера Бойко Борисов, неговия пиар Севделина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов. Министър-председателят отказа подробности за разпита, но каза, че е предоставил на следователите одитен доклад за нарушения при обществените поръчки в различни общини по времето на Владислав Горанов. „Одитната агенция, която трябва да одитира всички евросредства, по някакъв начин е проспала или не е видяла, че в много от общините имаме концентрация на над 90% със само един изпълнител на европроекти“, заяви Кирил Петков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41

Форум в София представя новите хоризонти на технологиите

В София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", днес ще се проведе поредното издание на Robotics Strategy Forum под надслов "Новите хоризонти на технологиите". Изложители на форума са над 30 компании, образователни и научни институции, които разработват..

публикувано на 26.09.24 в 06:05