Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за времето на 06.04.2022 г. – сряда

Затоплянето продължава

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, а утре (6 април) слънчево. В сутрешните часове на места в равнинната част видимостта ще бъде намалена. Следобед в източните и южните райони ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5 градуса, а дневните още ще се повишат и максималните ще достигнат 18-23 градуса. В София минималната ще бъде 3 градуса, максималната – 19. 

В планините ще бъде слънчево, следобед с незначителна купеста облачност. Северозападният вятър ще се ориентира от югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 13 градуса, а на 2000 м - около 5. 

Предимно слънчево ще бъде и над Черноморието. Следобед ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 11 градуса по носовете до 16-18 в големите градове. Температурата на морската вода ще бъде 7-8 градуса, а вълнението – 1-2 бала.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30