Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Двама политици арестувани след заливане на Руското посолство с червена боя

| обновено на 08.04.22 в 19:05
Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха освободени от ареста.
Снимка: БГНЕС

Няколко часа по-късно Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха освободени от ареста.

В знак на протест срещу задържането на Хаджигенов и Бабикян около 30 души се събраха пред сградата на Първо районно управление. “Засега нямаме информация за тях. Направихме нещо като протест и изляхме две кутии с червена боя на Руското посолство”, обясни Валентина Василева от Европейската народна партия.

Протест срещу задържането на Хаджигенов и Бабикян.
Лидерите на гражданското движение „Ние идваме” и бивши депутати Николай Хаджигенов и Арман Бабикян бяха задържани от полицията за срок от 24 часа, след като заляха с червена боя табелата на посолството на Руската федерация. Двамата коментираха, че с този акт са изразили гражданската си позиция срещу войната в Украйна.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов пред посолството на Руската федерация.
Хаджигенов и Бабикян казаха още, че руската посланичка Елеонора Митрофанова е трябвало да бъде изгонена, както и че страната ни е трябвало да изпрати военна и хуманитарна помощ на Украйна. 

Полицаите поискаха документите за самоличност на двамата и след като не ги получиха, им сложиха белезници, качиха ги в патрулни коли и ги отведоха за разпит.

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов

Снимки: БГНЕС

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Кръгла маса за Българистиката в Унгария в Пловдивския университет

Кръгла маса "Българистиката в Унгария днес – между традицията и новата опитност на дигиталната ера " се открива на 3 юни от 16:00 часа в Ректората на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Събитието е част от работната програма на екипа с..

публикувано на 03.06.24 в 00:59
Гледка от Кървав камък в Краището

Гръмотевични бури в Западна и Централна Северна България в понеделник

В понеделник преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в..

публикувано на 02.06.24 в 19:05

Извънредното неделно заседание на парламента очаквано не събра кворум

Извънредното заседание на Народното събрание, свикано за неделния ден по искане на група народни представители, очаквано не се състоя заради липса на кворум. В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан служебният премиер Димитър Главчев за българската..

публикувано на 02.06.24 в 16:36