Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава работата за идентификация на телата от ферибота „Юрофери Олимпия“

При пожара на борда на ферибота „Юрофери Олимпия“ са пътували 290 пасажери и екипаж, сред тях са били и много българи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Посолството на България в Атина информира, че отдел „Анализ на биологични материали“ и „Дирекция за криминално разследване“ на гръцката полиция обработват приоритетно ДНК пробите за установяване на самоличността на намерените обгорели тела, след пожара на ферибота „Юрофери Олимпия“.

Министерството на външните работи съобщава, че се „полагат усилия за извличане на годен резултат, но времето за обработка не може да се определи с точност". Разпознати са две от откритите 9 тела на кораба. Все още се търси идентификацията за 7 българи, които са били на борда.

Фериботът „Юрофери Олимпия“ под италиански флаг, плаващ по линията Игуменица – Бриндизи се запали на 18 февруари край гръцкия о-в Корфу.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборните книжа и машините за гласуване зад граница са изпратени до всички секции

Успешно са подготвени и транспортирани изборните книжа, материали и машини за гласуване до всички избирателни секции извън страната, където нашите сънародници в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас. За това съобщи Министерството на външните..

публикувано на 24.10.24 в 16:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 23

В брой 23 на предаването слушайте: Преподавателят и писателят Здравка Момчева от Лондон – за приликите и разликите в образователните системи на Великобритания и България, за стойността на българските училища зад граница и за изборите,..

публикувано на 24.10.24 в 12:00

България осъди нападението и атентата в Анкара, няма пострадали българи

По информация на българското посолство в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при извършеното нападение срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция TUSAS. "Категорично осъждаме всяка форма на..

публикувано на 24.10.24 в 08:46