Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конференция в Тараклия ще чуе гласа на българската общност

Снимка: БГНЕС

В молдовския град Тараклия, в който живеят много етнически българи, днес ще се състои конференция в рамките на инициативата на БТА “Българските гласове за Европа”. 

Събитието ще бъде открито от вицепрезидента Илияна Йотова и в него ще участват представители на държавните и местните власти, на българската общност в Молдова, които са граждани и на Европейския съюз, преподаватели и студенти от Тараклийския държавен университет „Григорий Цамблак“. 

“Българите в Молдова могат да бъдат естественият катализатор, който да ускори процеса на европейска интеграция на Молдова”, смята друг участник във форума - евродепутатът Петър Витанов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25

Арменската общност в Бургас представя традиционните си ястия

Арменската общност в Бургас ще представи свои традиционни ястия на 25 юни от 10.30 ч. в Етнокухнята на Етнографския музей на улица "Славянска" 69. Събитието е част от проекта "Старият Бургас през погледа на д-р Мелконян“, в който Църковното..

публикувано на 25.06.24 в 06:35

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40