Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков разговаря с Олаф Шолц за войната в Украйна

Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Кирил Петков обсъди в телефонен разговор с канцлера на Федерална република Германия Олаф Шолц войната в Украйна, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Петков информира германския канцлер за помощта, която България може да окаже на украинската държава за ремонт на военна техника. Междувременно Словакия и Полша постигнаха споразумение за възможно предаване на словашки изтребители МиГ-29 на Украйна. В случай, че МиГ-овете вече не са на разположение Варшава се съгласи да охранява словашкото въздушно пространство със своите американски Ф-16. По информация на украинския генерален щаб, руските войски временно са спрели нападенията си по суша в Източна Украйна. От своя страна британското разузнаване твърди, че руското настъпление в Донбас е спъвано от ожесточената украинска съпротива, а по оценки на американски военни експерти Русия изостава с графика на основната си офанзива в Източна Украйна.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10

Седем секунди е липсвала комуникация между кулата и самолета

В критичните седем секунди на полета, при който на 13 септември т.г. загинаха двама от най-добрите военни пилоти по време на подготовка за авиационни демонстрации, е липсвала комуникация между кулата и самолета. Това показват записите на разговорите..

публикувано на 19.10.24 в 10:03