Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 90% от украинските бежанци в България искат да работят

Снимка: БГНЕС

Приблизително 30 хиляди са украинските бежанци в хотелите в морските ни курорти. След 31 май, във връзка със започващия летен туристически сезон, голяма част от тях ще бъдат преместени в държавните бази. Никой от тях няма да остане на улицата. В това увери пред БНР министърът на туризма Христо Проданов. Той се обяви против  възможността държавата да плаща за настаняване в частни домове заради трудния контрол. Следващата седмица ще се решава дали мярката 40 лева /около 20 евро/ за бежанец, която хотелиерите получават, да бъде удължена. Според Проданов правителството се стреми постепенно да включи бежанците в пазара на труда в България. "Има мобилни групи, които посещават местата за настаняване и правят анкети с бежанците. Около 90% от тях заявяват желание да започнат работа", каза той. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Запрянов

Цивилните граждани може да преминават военно обучение

Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните да получават военно обучение, заяви служебният военен министър Атанас Запрянов. Военно обучение за цивилни - от "Нужно е" до "Хващам самолета и изчезвам"..

публикувано на 12.05.24 в 13:28

17 хиляди медицински сестри не достигат в здравната система

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи настоява държавата да определи минимален брой медицински сестри във всяко лечебно заведение, за да се гарантира качествена грижа за пациентите. Същото предложение се отнася и за акушерките,..

публикувано на 12.05.24 в 11:32

Бързо влошаване на времето в планините в следобедните часове

В следобедните часове се очаква бързо влошаване на времето в планините, предупреждават от Планинската спасителна служба. Съветът към туристите е да са готови да слязат от високите части още в ранните следобедни часове. В момента условията за туризъм..

публикувано на 12.05.24 в 10:40