Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 10.05.2022 г. – вторник

Слънчево време с краткотрайни валежи

Снимка: БГНЕС

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. По-значителни увеличения на облачността, средна и висока, ще има над Дунавската равнина. В сутрешните часове на отделни места в низините и около реките ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 4° и 9°, в София – около 6°.  

Утре, 10 май, над страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Северна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места около и след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 21°. 

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Западна България и над Централния Балкан ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали и прегърми, над 2500 метра валежът ще е от сняг. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра – около 4°. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30