Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва със слънце и следобедни валежи

Снимка: БГНЕС

В понеделник преди обяд ще е слънчево. След обяд, главно над планинските и източните райони, ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 24 и 29°, в София около 25°.

По Черноморието до обяд ще е слънчево, след обяд на отделни места ще превали слабо. Максималната температура на въздуха ще е 22-27°, на морската вода 15-21°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините след обяд ще се заоблачи и на много места ще има кратки валежи с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 м ще е 18°, а на 2000 м до 12°.

Във вторник температурите ще се покачват.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

МВнР препоръчва на гражданите да не пътуват до Израел

Пътуванията до Израел и пребиваването в страната да бъдат предприемани единствено при случаи на неотложност. Това съветват от Министерството на външните работи на интернет страницата си. Всички граждани, пристигащи и напускащи Израел чрез летище..

публикувано на 29.09.24 в 14:38

В Сърбия арестуваха един от най-големите наши контрабандисти

Никола Николов - Паскал, смятан за един от най-големите контрабандисти, е арестуван в Сърбия при съвместна акция на българските и сръбските специални служби. Шефката на Агенция “Митници” е задържана за 72 часа Съдът остави в ареста..

публикувано на 29.09.24 в 10:53

Около милион чуждестранни туристи са посетили български музеи през м.г.

988 хил. чуждестранни туристи са разгледали експонатните сбирки в българските музеи през 2023 г., показват данните на Националния статистически институт. Това е увеличение с 56,4% спрямо предходната година, каза зам.-министърът на туризма Павлин..

публикувано на 29.09.24 в 09:04