Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Подкрепи една мечта" подкрепя абитуриентите в неравностойно положение

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха домакини на абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Те посрещнаха близо 100 зрелостници от випуск 2022 в резиденция "Бояна".

"Моят съвет е в живота да правите избори, от които да не се срамувате", каза президентът пред младежите. Радев призна, че балът от инициативата "Подкрепи една мечта" му е липсвал в последните 2 години, заради ковид ограниченията. "Мечтата ни дава увереност да вървим напред и не се страхувайте, ако не успеете да постигнете вашата мечта, ако срещнете препятствия по пътя, не се отказвайте, а го превърнете в трамплин за успех", призова президентът.

В рамките на "Подкрепи една мечта" младежите получават информация и напътствия за своята бъдеща професионална реализация или обучение във висше училище и колежи.

В дарителската кампания в полза на "Подкрепи една мечта" вече са набрани 71 900 лв. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят още средства за инициативата, могат да го направят по банковата сметка на президентската администрация, публикувана на сайта на институцията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

Мост към добрината – добрият пример от една българска детска градина

Град Брезник, родно място на всенародния цар на горчивия смях Стоян Миленков , се намира в Западна България и е третият по големина в община Перник. По последни данни към март 2024 година там живеят 3762 души. Сред тях е и Емилия Алексова, директор..

публикувано на 01.06.24 в 08:30