Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът определи подпалването на Културния център в Битоля като поредната провокация

Снимка: БГНЕС

По повод подпалването на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, РС Македония, вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че вандалският акт е поредната провокация и част от масираната антибългарска кампания. На страницата си във Фейсбук Йотова подчертава, че тези действия са започнали веднага след откриването на клуба, чиято единствената функция е запазването на българската култура и идентичност сред българите в Северна Македония. „Само бързите действия на компетентните институции в най-кратки срокове, които да разкрият извършителите, ще докажат, че в западната ни съседката се спазват правата на българите така, както на всички останали националности", заявява вицепрезидентът Йотова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обявен е жълт код за гръмотевични бури

Днес над Западна България ще e предимно слънчево, а в Централна и Източна ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места около и след обяд. Над Черноморието и в планините се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен..

публикувано на 27.06.21 в 12:05

Отново се очертават високи температури

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33° и 38°. Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива..

публикувано на 26.06.21 в 10:15

Положителни са под 1% от пробите за Covid-19

Новите случаи на Covid-19  в България за последното денонощие са 86, при направени 14 945 теста. Два от случаите са при медицински служители. Това е под 1% от взетите проби. В болнични заведения се лекуват 1565-ма души с Covid-19 , 196 от тях са на..

публикувано на 26.06.21 в 10:04