Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът определи подпалването на Културния център в Битоля като поредната провокация

Снимка: БГНЕС

По повод подпалването на Културния център „Иван Михайлов” в Битоля, РС Македония, вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че вандалският акт е поредната провокация и част от масираната антибългарска кампания. На страницата си във Фейсбук Йотова подчертава, че тези действия са започнали веднага след откриването на клуба, чиято единствената функция е запазването на българската култура и идентичност сред българите в Северна Македония. „Само бързите действия на компетентните институции в най-кратки срокове, които да разкрият извършителите, ще докажат, че в западната ни съседката се спазват правата на българите така, както на всички останали националности", заявява вицепрезидентът Йотова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Министър Найденов разговаря с посланик Марси Рийс

Министърът на отбраната Ангел Найденов прие посланика на САЩ у нас Марси Рийс. На разговорите са били потвърдени взаимните ангажименти по линия на стратегическото партньорство между България и САЩ в областта на отбраната и в рамките на НАТО. Обсъдени са били..

публикувано на 09.01.14 в 14:54

България пренасочва търговски аташета от ЕС към източни държави

Министерството на икономиката и енергетиката потвърди, че търговско-икономическите служби към посолствата на България по света ще бъдат преструктурирани. Част от тези в държави на ЕС ще бъдат закрити, а търговските им аташета - пренасочени към нови..

публикувано на 09.01.14 в 14:38

Очакваната имиграция на българи и румънци в Германия е обект на популизъм

Агенцията по труда в Германия обвини политиците в популизъм и излишно драматизиране на проблема с очакваната имиграция на българи и румънци в страната. Всеки втори от имигрантите от тези две държави е с много добро образование, посочиха експертите. Към това..

публикувано на 09.01.14 в 13:49