Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Велев:

Легенда е, че “Газпром” е прекратил доставките на газ

Снимка: Светослава Кузманова

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев определи като “легенда” твърдението, че “Газпром” е прекратил доставките на газ за страната ни.

Договорът не е прекратен – в него има клауза “Вземи и плати”, т.е. през декември може да се окаже, че трябва да платим стотици милиони, без да сме потребили този газ”, заяви той пред БНР. Според бизнесмена България продължава да използва руски газ, но чрез посредници, “вместо директно и на по-добра цена”.

Васил Велев отправи критики към актуализацията на бюджета и плана за реформи, който, по думите му, се преформатира в антикризисни мерки. Той смята, че основната мярка за бизнеса трябва да бъде компенсирането на високите цени на електроенергията заради огромната инфлация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30