Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вътрешните министри на България и Турция обсъждат миграцията и сигурността

Снимка: Twitter /МВР Турция

Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу е на официална визита в София. На среща, закрита за пресата, Сойлу и българският му колега Бойко Рашков са обсъдили теми от двустранен интерес като сътрудничеството и обмяната на опит между министерствата на вътрешните работи на двете страни, преминаването през граничните пунктове на двете страни, борбата с незаконната миграция и хуманитарната помощ, руско-украинската война, борбата с тероризма, трансграничната организирана престъпност, киберсигурността и др.

Рашков е приветствал борбата на Турция срещу незаконната миграция. Той е изразил и удовлетворение от тясното сътрудничество на ведомството му с турския посланик в София Айлин Секизкьок.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41