Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Готови сме за правителство на малцинството

| обновено на 08.06.22 в 19:16
Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Правителство на малцинството е много по-добре, отколкото да ти извиват ръцете. Това каза на пресконференция премиерът Кирил Петков, след като Слави Трифонов обяви, че оттегля министрите на "Има такъв народ" и обяви край на коалицията. 

Той обясни, че на днешното заседание на правителството, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета, министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на "Има такъв народ", е поискал безпрецедентно увеличение на бюджета на неговото ведомство с 3,6 млрд. лв., за да бъдат те изплатени на същите фирми, които в последните месеци са разследвани от вътрешния министър Бойко Рашков.
Отпускането на допълнителни средства по съществуващи договори за построяването на магистрала "Хемус" е било общо решение на правителството, а не на регионалния министър Гроздан Караджов. Това заяви пред бТВ самият Караджов след заявлението на премиера.
"Няма да харчим нито един лев по начин, по който е без контрол", подчерта Петков. Той каза, че обещаните от "Продължаваме промяната" реформи и борба с корупцията ще бъдат изпълнени, като начело на Комисията за противодействие на корупцията ще застане сегашният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов изрази надежда, че от "Има такъв народ" ще се върнат на масата за преговори, защото е опасно държавата да бъде хвърлена в поредния хаос. Той призна, че коалицията трябва да преосмисли начина, по който работи, предаде репортерката на БНР Добрина Карамболова.

"Избори сега означават още хаос, задълбочаване на кризите, липса на Народно събрание, което да вземе адекватни решения, неизвестност и несигурност и не може да допуснем това да стане", коментира лидерът на БСП вицепремиер и министър на икономиката в кабинета „Петков" Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30