Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Целуни ме вчера

Снимка: YouTube

ˮЦелуни ме вчера“, една от най-новите песни в репертоара на Георги Христов, събира няколко изключително талантливи български творци. Продуцент и вдъхновител е Игор Марковски, който през последните години осъществи прекрасни кратки музикални филми, някои от които сме представяли в Радио България.

Негова е идеята да се създаде песен по стихотворението "Блус" на Калин Донков. След като получава разрешение от поета, Игор се обръща към композитора Момчил Колев. Изборът на изпълнител също не е случаен – Георги Христов, който е на сцената от десетилетия, е сред най-гласовитите и обичани български поп певци. Той участва и като актьор във видеото.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15