Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри Паисиевите дни в Самоков

Паисиеви дни в Самоков
Снимка: Президентство

В Самоков  започнаха Паисиевите дни, посветени на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска“. При откриването вицепрезидентът Илияна Йотова посочи, че „История славянобългарска“ е събуждането на българския народ, който благодарение на православната вяра, съзнанието за род и българския език се е съхранил във вековете на робство. Вицепрезидентът подчерта, че няма друга книга, която да говори толкова много за независимост и бъдеще и прикани днешните политици да се учат от българската история. „В дните на политическа турболенция, нека Паисиевите дни бъдат като очистваща река, която измива жлъчта, злобата и противопоставянето“, каза Йотова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30