Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев отправи критики към политиците, дипломатите и премиера

Снимка: БГНЕС-архив

"Т. нар. френско предложение съдържа голяма част от основните български изисквания, но можеше да бъде много по-успешно като цяло, включително и Българо-македонският протокол", заяви президентът Румен Радев в първото си публично изявление по повод парламентарното решение страната ни да отмени ветото върху началото на преговорите за членство на РСМ в Европейския съюз. Според държавния глава това е можело да стане, ако политиците ни са имали по-голямо внимание към целия процес, както и ако дипломатите от външното министерство не са разчитали само на президентската институция и не са пилеели време и енергия в опита си да вкарат разнопосочната политика на министър-председателя в приемливи рамки. "Вчера народните представители гласуваха празен чек за нещо, с което дори не можаха да се запознаят и което ще остави следващите правителства да водят безплодни спорове", смята президентът.

Държавният глава се намира в “Граф Игнатиево” край Пловдив, където е гост на честванията по повод 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Египетска компания ще преобрази емблематичния за София Централен универсален магазин

Египетската компания "Антика уърлд" ще представи днес архитектурен проект за реконструкцията на Централния универсален магазин в центъра на София. Компанията ще се захване с преобразяването и управлението на една от емблематичните за българската столица..

публикувано на 19.09.24 в 06:35

Откритие край Самоводене насочва към мястото на Търновската Света гора

Археолози откриха църква, част от манастира на свети Теодосий Търновски, край великотърновското с. Самоводене. Експедицията е ръководена от археолозите от Регионалния исторически музей-Велико Търново проф. Хитко Вачев и Илиян Петракиев. По своята..

публикувано на 18.09.24 в 13:51

След циклона "Борис" призоваха крайречните общини да се готвят за голяма вълна

Трябва да се действа превантивно и да се провери готовността за посрещане на бедствия. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на правителственото заседание.  "Европейският циклон, за наше щастие, подминава България към момента,..

публикувано на 18.09.24 в 11:57