Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков остава кандидат за премиер на партия "Продължаваме промяната“

Премиерът в оставка Кирил Петков каза пред БНР, че отново ще бъде кандидат за министър-председател на своята партия "Продължаваме промяната“, при поемането на новия мандат за съставяне на правителството. Той заяви, че няма да води преговори с опозиционните партии, които свалиха първия му кабинет. 

Политикът изрази притеснение, че бъдещо служебно правителство може да върне България към "Газпром", а страната няма стратегия срещу енергийната зависимост от руския монополист.

За решението на парламента България да вдигне ветото над преговорите на Северна Македония с ЕС Петков подчерта, че Скопие вече има избор за собственото си бъдеще, а България повече не носи отговорност за техния избор. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06