Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Василев все още не е осигурил мнозинство за своя проектокабинет

Асен Василев
Снимка: БГНЕС

“Продължаваме промяната” засега не разполага с подкрепата на 121 депутати, които са необходими за съставянето на ново правителство, каза номинираният за премиер Асен Василев пред БНТ. По думите му, дали ще има предсрочни избори зависи от съвестта и начина на вземане на решение на няколко народни представители. Асен Василев изтъкна, че няма да преговаря с лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов заради сериозни различия със самия него и с партията му. “Целите, които трябва да се следват, е средствата да отиват при всички граждани и да се спре с това определени фирми да вземат големи поръчки, да са предварително избрани", добави той. Все още не е ясно дали премиерът в оставка Кирил Петков ще бъде предложен за министър в проектокабинета. Преговорите за новото правителство започват още днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 5 юли 2024 г.

В най-хубавия ден от седмицата – петък – се отдаваме на приятни срещи в "България днес" и мечти за морския бриз…От Емилия Юкер ще разберем как Клубът на българските жени и семейства в Хамбург се подготвя за второто издание на..

публикувано на 05.07.24 в 19:00

Ретро автомобили на парад в Бургас

XVII парад на класически автомобили и мотоциклети ще се проведе в Приморския парк в Бургас в събота, от 10 до 14,30 ч. Над 150 колекционери от Бургас и страната ще се включат в него, каза за БНР Бургас Димо Джамбазов, председател на Сдружение авто..

публикувано на 05.07.24 в 17:15

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10