Руските дипломати, за които има доказателства или съмнение, трябва да бъдат отзовани, но след двустранен диалог. Тази позиция изказа вицепрезидентът Илияна Йотова по повод възникналото напрежение между София и Москва след решението да бъдат изгонени 70 руски дипломати. Тя изрази надежда, че няма да се стигне до скъсване на двустранните отношения.
При връчването на мандат за съставяне на ново правителство от "Продължаваме промяната" не са коментирани персоналните промени в кабинета, каза още Илияна Йотова, която присъства на връчването на проучвателния мандат. “Асен Василев (номиниран за премиер – бел.ред.) начерта една много амбициозна програма за следващите 6 месеца - впрочем всичко това, което не беше свършено до този момент. Останах с впечатлението, че той ще се опита да направи правителство и затова му желая успех”, заяви пред журналисти вицепрезидентът по време на участието си във фестивал на азиатското изкуство.
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите през изминалата седмица. С помощта на Диана Цанкова разказваме за художника от Стрелча Мильо Балтов,..
В събота , 8 февруари, минималните температури ще бъдат между минус 8 и минус 3°, в София - около минус 8°. През деня над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време с по-значителни увеличения на облачността над Дунавската равнина...
Учени от Сорбоната ще проучват културното наследство в Регионалния етнографски музей на открито "Етър", информира БНТ. През март, т.г., френските учени, съвместно с експерти от РЕМО "Етър" ще проучват интересни за тях елементи от съхраненото..
Авиационният учебен център на Летище София получи акредитация от Световната асоциация на летищата (ACI) и се присъединява към елитната група от 21..
В „България днес“ на 7 февруари се спираме на актуалните събития от България и българските общности по света и правим обзор на по-важното от Балканите..
За първи път в Стара Загора ще се проведе Chef's Food Park като част от третото издание на Националния кулинарния форум „Chef's Secrets – Еволюция на..