Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Българските деца изпратиха помощи за българските неделни училища в Украйна

Снимка: Министерство на образованието

Рисунка, която символизира приятелството между българските и украинските деца, развълнува ученици, родители и учители в българските неделни училища в Украйна. Те получиха посланието от България заедно с даренията от кампанията "Деца помагат на деца", които пристигнаха в Одеса. "Вярвайте в доброто, обичайте родителите си и знайте, че ние от България ви подкрепяме", е написал малкият Коко", съобщиха от Министерството на образованието. 

"Благодарим за силата на думичките, изписани от детската ръчичка, преживени от детското сърце, които, вярваме, имат чудодейна сила", отговори Дора Костова, президент на Всеукраинската Асамблея на българите в Украйна. В кампанията "Деца помагат на деца" се включиха ученици от 776 български училища и детски градини. За своите връстници те събраха 3 тира с дарения. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Международен математически турнир събира деца от пет континента

Дванайсетото издание на Международния математически турнир за ученици от 1 до 12 клас “Математика без граници” ще започне на 18 октомври, съобщиха от Посолството на България в Италия на фейсбук страницата си. “ Организатор на събитието е..

публикувано на 29.09.24 в 17:10

Вълнуващи срещи с талантливи сънародници очакват българите в Берлин през октомври

Основната функция и роля на българските културни институти зад граница е да представят постиженията на българската култура в цялото й многообразие пред публиката на страната домакин. "Програмата ни трябва да е пъстра и всеки да намира нещо интересно за..

публикувано на 29.09.24 в 08:10

Ансамбъл “БГ Фолк ритми” отпразнува 10-ия си рожден ден в Копенхаген

Българският ансамбъл “БГ Фолк ритми” отбеляза десетгодишнината от основаването си с празничен концерт в Копенхаген. “ Ние в “БГ Фолк ритми” сме събрани от всички кътчета на България с любов и желание да танцуваме български народни танци. Живеем в..

публикувано на 28.09.24 в 20:10