Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Консултации при президента преди третия проучвателен мандат

БСП потвърди готовност да състави кабинет на основата на съвместна управленска програма с ПП и ДБ

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди пред президента Румен Радев готовността на своята партия да състави кабинет, ако получи третия проучвателен мандат. Левицата ще заложи на управленската програма, разработена заедно с досегашните коалиционни партньори “Продължаваме промяната” и “Демократична България”. Корнелия Нинова изтъкна следните приоритети: 

“Да продължим да бъдем социалната партия, която да поставя на първо място социалната политика – в програмата са разписани мерки за младите семейства, пенсионери и т.н.; вторият приоритет са конкретни стъпки за подкрепа на икономиката в условията на тежките месеци, които идват; и на трето място – за нас безкомпромисната борба с модела на управление на ГЕРБ и Бойко Борисов категорично трябва да продължи. Адекватната социална политика може да е само резултат от спирането на кражбите, корупцията и течовете.”

БСП няма да преговаря, нито ще се коалира с ГЕРБ и ДПС, подчерта Корнелия Нинова. Според нея трябва да бъде съставен политически, а не експертен кабинет, за да е ясно кой носи отговорността. Премиерът трябва да бъде излъчен от “Продължаваме промяната”, добави тя.

.

По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05