Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане": Най-доброто решение са новите избори

Снимка: БГНЕС

Новите избори са единственият начин за излизане от тежката криза, в която се намира страната. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство с третия мандат в рамките на 47-ото Народно събрание.

"Сегашният парламент е напълно изчерпан. Той е фалирал както морално, така и управленски, имаме огромни проблеми със събирането на кворум... Имаме нужда от работещ парламент, но този парламент с този състав няма да бъде работещ", посочи Костадинов. По думите му, ако се състави ново правителство в рамките на този парламент, това ще "продължи агонията и ще предизвика сериозни проблеми наесен и през очертаващата се доста тежка зима".

Това е последната от консултациите при президента. Сега предстои Румен Радев да вземе решение на кого да връчи третия и последен проучвателен мандат за съставяне на кабинет. Ако той е неуспешен, следват разпускане на парламента и предсрочни избори.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30