Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След срещата БСП-ИТН: Оформя се готовност за антикорупционно мнозинство

Снимка: БГНЕС

БСП проведе консултации с "Има такъв народ" в рамките на третия мандат за съставяне на правителство. Преговарящите се договориха да работят по управленската програма, изработена от БСП, "Продължаваме промяната" и "Демократична България", като ИТН са предложили някои допълнения. Според ИТН избори за момента не са необходими.  

"Нямаме базисни различия. Предложиха приемливи предложения", коментира след срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя подчерта, че се оформя готовност за антикорупционно мнозинство и допълни: "На втори етап от преговорите ще обсъждаме структура и състав на Министерския съвет, както и персонални имена. Днес сме по-обнадеждени от вчера, защото програмата се одобрява и от ИТН".

Утре предстоят преговори на БСП с "Демократична България".

На въпрос дали ИТН остават против евентуална номинация на Асен Василев за премиер, от партията отговориха, че ще се произнесат, след като има официално предложена кандидатура.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30