Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската общност в Комодоро Ривадавия отбеляза годишнината от независимостта на Аржентина

4
Снимка: @chiche. World

Последната инициатива на българската общност в аржентинския пристанищен град Комодоро Ривадавия в провинция Чибут е участието в парада по случай 206-ата годишнина от независимостта на Аржентина. Нашите сънародници бяха облечени в български народни носии и развяваха националния ни флаг. А на 28 юли те участваха с българското знаме и в празничната церемония по отбелязването на годишнина от пристигането на уелските преселници в провинция Чибут.

В град Комодоро Ривадавия живеят над 2000 потомци на български преселници, които не са изгубили връзката с далечната си родина. Тяхната асоциация "Кирил и Методий", основана преди 33 години, наброява около 80 активни членове, но инициативите им въвличат десетки млади хора от целия регион.

Комодоро Ривадавия е известен с това, че населението му е съставено предимно от преселници от цял свят и техните потомци. А българската общност е най-колоритната в града.


Съставил: Венета Николова

Снимки: @chiche. World


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българският език събра в Атина преподаватели и ученици от неделните ни училища зад граница

С диктовка по български език и калиграфска работилница започнаха честванията на 20-ата годишнина от основаването на Българското неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина.  20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в..

публикувано на 11.05.24 в 07:25

"На мегдана на другата България" отново ще се извие кръшно хоро – този път в Палма де Майорка

Български фолклорни състави от 17 европейски държави пътуват към Палма де Майорка, за да се хванат на общо хоро. "С нетърпение очакваме да пристигнем, да се срещнем със стари колеги и приятели, както и да намерим нови приятели" – пишат сънародници..

публикувано на 10.05.24 в 15:50
Снимка: БНУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Атина

20 години Българско неделно училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Атина

„Когато има общи цели и желание за разбиране, българската общност в Атина доказва, че е част от многообразното европейско семейство с неповторим език, култура и традиции“ – с тези думи на равносметка във фейсбук започна 2024 година за..

публикувано на 10.05.24 в 11:45