Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избирателните секции в чужбина трябва да бъдат обявени до 10 септември

Снимка: БГНЕС

Централната избирателна комисия (ЦИК) трябва да определи държавите и местата, в които ще се образуват секции за гласуване извън страната, до 10 септември 2022 г., 21 дни преди изборния ден. Това стана известно на днешното заседание на избирателната комисия, съобщи БТА. ЦИК определи и по какъв начин ще се номерират секциите в чужбина.  

Утвърдени са и образци на указателни табели и табла за районните и секционните избирателни комисии, образци на отличителни знаци на застъпници, наблюдатели, анкетьори и представители на партии, коалиции и инициативни комитети, както и образци на отличителни знаци на членовете на секционните избирателни комисии в изборния ден.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности. Темата на тазгодишното..

публикувано на 17.06.24 в 08:35
Християн Пендиков

Македонската съдебна система проточва делото за пребития българин в Охрид

Делото за побоя над Християн Пендиков върви изключително бавно, с множество отлагания, понякога доста смешни, коментира пред БНР кореспондентът на БТА в Скопие Маринела Величкова. Тя напомни, че последното заседание в Охрид е било отложено по..

публикувано на 12.06.24 в 11:14