Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Златен медал за Пламена Миткова на световното по лека атлетика до 20 г.

Пламена Миткова
Снимка: worldathletics.org

Пламена Миткова спечели титлата в скока на дължина на световното първенство по лека атлетика до 20 г. в Кали, Колумбия. Тя заслужи златния медал с личен рекорд от 6,66 м, направен при третия опит. Това е първа титла за страната ни на световно първенство за младежи и девойки след победата на Александра Начева в тройния скок през 2018 г.

Още един българин се окичи с медал в Кали и това е Божидар Саръбоюков, който завоюва среброто в скока на височина с резултат от 2,10 м. По-рано на първенството той се класира единайсети в скока на дължина.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Авангардни сортове череши показват на Празника на черешата в Кюстендил

С приготвянето на 1500 сладоледа с черешов сироп тази вечер на площад "Велбъжд" в Кюстендил започва Празникът на черешата. Програмата ще продължи три дни, предаде кореспондентът на БНР в града Кирил Фалин. Специално за събитието, което по..

публикувано на 28.06.24 в 16:45

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30