Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-кратка карантина за ваксинираните срещу Covid-19

Снимка: Радио Видин

Ваксинираните срещу коронавирус да карат по-кратка карантина е идея, която ще бъде обсъдена във вторник от експертния съвет към Министерството на здравеопазването, съобщи служебният ресорен министър Асен Меджидиев. По думите му, ако на петия или на седмия ден антигенният тест на карантинираните бъде отрицателен, те ще могат да излязат от изолация.

“Проблемът е че нивото на ваксинация срещу Covid-19 в страната ни е много ниско. Държавите, които намалиха карантината, имат над 70% имунизирани, а у нас те са около 30%”, коментира министърът. Той каза още, че подготовката на здравната система за евентуална нова Covid вълна е основен приоритет пред министерството.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32