Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ход е националната селекция за Световната купа по предприемачество

Снимка: freepik.com

Над 1 милион долара – такава е наградата, за която се състезават предприемачи от 200 държави в рамките на Световната купа по предприемачество. За втора поредна година Стопанският факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира националната селекция за престижното състезание.

До участие се допускат фирми, регистрирани след 1 декември 2015 г. у нас или екипи, които планират основаването на фирма в България. Самото състезание преминава на три етапа – идейна фаза, ранна фаза и фаза на растеж. Крайният срок за кандидатстване е 31 август 2022 г. Национално жури, съставено от 14 университетски преподаватели, ръководители на успешни бизнеси и директори на банкови институции ще направи предварителна селекция и ще номинира най-добрите предприемачи за участие във финалите, които ще се проведат през ноември 2022 г. в Саудитска Арабия.

Селекцията на българските участници в четвъртото издание на Световната купа по предприемачество е кулминация на различни инициативи в сферата, които Стопанският факултет съорганизира с партньорите си в изминалите месеци – Хакатона "From Zero to Fintech"  и "Най-добър младежки стартъп за 2022 г." . Всички те са в унисон с важната цел на учебното заведение да подкрепя предприемаческата екосистема в България. 


По публикацията работи: Ергюл Байрактарова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Людмила Петкова

Рискуваме да загубим 2 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост

Страната ни може да загуби 2 млрд. лв. европейско финансиране заради неприетите от парламента промени в Плана за възстановяване и устойчивост, новата глава към него и актуализираната пътна карта за климатична неутралност, съобщи служебният вицепремиер..

публикувано на 28.09.24 в 11:05

Кабинетът предвиди 6,2 млн. лв. за превенция на домашното насилие

Служебното правителство прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за периода 2024-2026 г., съобщи пресслужбата на Министерския съвет. Над 6,2 млн. лв. ще струват на държавата предвидените мерки. Най-много средства ще бъдат..

публикувано на 28.09.24 в 10:55
Абдула Бухабиб и Иван Кондов

Външният министър увери ливанския си колега, че България няма нищо общо с взривените пейджъри

На кратка среща в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк служебният външен министър Иван Кондов е запознал Абдула Бухабиб – министър на външните работи и имиграцията на Ливан, с резултатите от разледването, извършено от българското правителство..

публикувано на 28.09.24 в 09:20