Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет олимпийски медала за бъдещи астрономи и астрофизици

Снимка: mon.bg

Български ученици спечелиха пет медала – два златни, два сребърни и един бронзов, на Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Кутаиси, Грузия, съобщи образователното министерство. Отличените гимназисти са се конкурирали с 240 състезатели от 48 държави. 

Златен медал заслужиха Александър Проданов от Казанлък и Явор Йорданов от София, а отбора на отличените допълват ученици от Варна и Бургас. През м.г. на олимпиадата българите отново завоюваха пет медала, но само един златен.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Патриарх Даниил

Патриарх Даниил се обяви за преодоляване на разделението сред православните църкви

Новият български патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред православните църкви. “ Има прекъснато общение между някои православни църкви, което трябва да се стараем да се преодолее ”, заяви той в отговор на въпрос на БГНЕС дали..

публикувано на 07.07.24 в 09:07

Деца ще се състезават в първото “София вело шоу” в столичния Западен парк

Първият младежки колоездачен празник “София вело шоу”, организиран от “София – световна столица на спорта” и “Долчини про тийм”, ще се състои днес в обновения Западен парк в столицата. Децата ще се състезават по изцяло обезопасен и съобразен с..

публикувано на 07.07.24 в 07:00

Температурите се покачват до 37 градуса

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 32° и 37°, в София – около 32°. В планините също ще бъде слънчево...

публикувано на 06.07.24 в 18:30