Русе днес ще бъде домакин на първия у нас фестивал на торта “Гараш” и през целия ден в центъра на града сладкари от различни райони на страната ще демонстрират своите творения. В края на XIX век в русенския гранд хотел “Ислях хане” се ражда рецептата на прочутия захарен деликатес, който носи името на създателя си Коста Гараш.
За основа на тортата майсторът от виенското сладкарско училище използва вече известната в цяла Европа торта “Сахер”, но променя рецептата – без брашно, без олио, но с много бутер, както русенци наричат кравето масло, с орехи, какао и много шоколад. “Туристите в Русе винаги питат за нещо специфично, което да опитат тук, и мисля, че тортата “Гараш” е много подходяща да ги изкушим”, каза зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова.
Събитие, посветено на българската маслодайна роза, ще се състои на 19 септември в Ирландия, информира БТА. Негов организатор е Посолството на България в страната. "Имаме удоволствието да Ви поканим на едно уникално пътешествие от звук и аромат, което..
За поредна година любителите на прясно приготвената лютеница ще могат да опитат това вкусно кулинарно произведение на традиционния фестивал, където то е главен герой – "Куртово Конаре фест". Богата музикална програма, разнообразни работилници,..
Стара Загора е домакин на първия уличен фестивал U.L.I.C.A. – Street Fest, съобщиха организаторите от общинското предприятие "Арт сцена". Събитието ще се проведе през уикенда на пешеходната част на бул. "Цар Симеон Велики". "Подаряваме уикенда преди..
Стара Загора е домакин на първия уличен фестивал U.L.I.C.A. – Street Fest, съобщиха организаторите от общинското предприятие "Арт сцена". Събитието ще се..
За поредна година любителите на прясно приготвената лютеница ще могат да опитат това вкусно кулинарно произведение на традиционния фестивал, където то е..
Събитие, посветено на българската маслодайна роза, ще се състои на 19 септември в Ирландия, информира БТА. Негов организатор е Посолството на България в..