Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба във Ванкувър за Деня на независимостта

Снимка: culture-mfa.bg

Изложба "Светлината на буквите" отваря врати във Ванкувър за Деня на българската независимост. Тя разказва за създаването на българската азбука и е създадена по инициатива на Държавния културен институт към външно министерство.  

Ще има представяне и на български носии, а Българо-канадското дружество "Британска Колумбия" ще бъде наградено със специалната награда на Държавната агенция на българите в чужбина. Велислава Панова, ген. консул на България в Торонто, каза пред БНР, че в Канада има 2 български училища. Работи се за признаването на българския език като носещ кредит за последващо обучение на децата, завършили българските училища. Британска Колумбия и Онтарио ще са първите провинции, в които се очаква това да стане. Ще бъде открита и българска секция в библиотеката във Ванкувър. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представят "Сфинксът на гнева" на македонския писател Жарко Куюнджиски

В галерията на македонския Културно-информационен център в София  ще се състои представянето на романа „Сфинксът на гнева“ от македонския писател Жарко Куюнджиски. Романът "Сфинксът на гнева", в присъствието на автора, ще бъде представен на 14..

публикувано на 14.05.24 в 09:05

В Атина ще покажат "Неразказаните истории на българите"

Изложба "Неразказаните истории на българите" ще бъде открита на 17 май, петък, от 18:30 часа в Европейския център за архитектурно изкуство, дизайн и урбанистика в Атина. Експозицията ще бъде представена от Център "Иван Селимински", Европейския..

публикувано на 12.05.24 в 07:15

Майски празнични четения организират българи в Сиатъл

Реална среща поставя началото на виртуалния Литературен фестивал "Майски празнични четения", който от 2020 година насам организира Обществото за поезия и литературна проза "Глаголницата" при Българския център за култура и наследство в Сиатъл...

публикувано на 11.05.24 в 08:10