Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Октомври започва с валежи и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър. В сутрешните часове на първи октомври, на отделни места в котловините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Минималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°. 

Утре ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. Привечер и през нощта срещу неделя, в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места временно интензивни и значителни по количество, придружени с гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Топло с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 28°.   

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, която след обяд ще се вплътнява. След обяд и през нощта срещу неделя в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. На отделни места валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра около 13°.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58

България беше представена на изложение за висше образование в Япония

Български висши училища се включиха в проведеното в Япония Изложение за висше образование в ЕС, което се проведе на 15 и 16 юни 2024 г. в Токио и Киото. Сред образователните институции от 20 държави-членки на ЕС бяха Медицинският университет в..

публикувано на 27.06.24 в 17:35