Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможно е забавяне на обявяването на резултатите от гласуването в посолството ни във Виена

Българското посолство във Виена

Около 500 души са гласувалите само в секцията в българското посолство във Виена, като освен нея в австрийската столица работят още 7 – сподели пред Радио България Николай Янев, който е председател на комисията в мисията ни.

Николай Янев

Регистрираните по списък гласоподаватели в нея са 150, но в посолството винаги има секция, българите знаят, че тя е отворена и идват тук. Според Янев, има възможност да се забави отчитането на гласовете:

„То е свързано с инструкцията на ЦИК да бъдат преброени всички разписки от машините за гласуване. През миналата година това се правеше само в специфично определени секции, където такова броене се случваше с контролна цел, но тази година важи за всички секции.“

Още за изборния ден във Виена:

Снимки: Посолство на България във Виена, личен архив



По публикацията работи: Михаил Димитров


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заключителна дискусия на 19-ата Световна среща на българските медии - в гр.Измаил

Институт по българистика ще бъде открит в Хуманитарния университет на град Измаил

Държавният хуманитарен университет в украинския град Измаил подготвя откриването на Институт по българистика – това съобщи ректорът проф. д-р Ярослав Кичук. По думите му, университетската общност отделя голямо внимание за развитието на етническата..

публикувано на 21.06.24 в 12:38

Книгата "Български стъпки в далечна Бразилия" разказва за съдбите на българи-имигранти

В Националния етнографски музей в София (ул. Московска 6А) днес от 16.00 ч. ще бъде представена книгата на Даниел Методиев "Български стъпки в далечна Бразилия: имена, дати, истории и съдби".  В нея авторът, който от 10 години живее в Бразилия,..

публикувано на 21.06.24 в 08:35

Болградската гимназия посрещна журналисти от 18 българоезични медии по света

Сигнал за въздушна тревога прекъсна за кратко дискусиите във втория ден на Деветнадесетата Световна среща на български медии, организирана от БТА в Украйна. Делегатите на форума – журналисти от 18 българоезични медии по света – днес гостуват на..

публикувано на 20.06.24 в 17:54