Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български гимназисти спечелиха 4 медала от олимпиада по физика

Снимка: mon.bg

Българските ученици се представиха блестящо на Балканската олимпиада по физика. Те спечелиха два златни и два сребърни медала на състезание с 56 участници от 9 балкански и 5 гостуващи държави.

Олимпиадата се проведе онлайн от 7 до 9 октомври, като виртуален домакин беше Кипър, съобщи Министерството на образованието и науката.

Златните медали спечелиха Маргулан Исмолдаев от Математическата гимназия във Варна и Георги Костадинов от Природо-математическата гимназия в Бургас. 

Сребърните отличия взеха Румен Димитров от Софийската математическа гимназия и Гео Калфов от Първа частна математическа гимназия. Техен ръководител е Мая Жекова от Физически факултет на Софийски университет. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Скандал със Сребреница няма, няма да участвам в предизборни спектакли

Служебният премиер Димитър Главчев отрече обвиненията, че е оказал натиск върху постоянния представител на България в Организацията на обединените нации Лъчезара Стоева да гласува с “въздържал се” резолюцията, осъждаща геноцида в Сребреница. “..

публикувано на 01.06.24 в 12:08

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10
Атанас Запрянов

Не се налага да поставяме ограничения на Украйна как да използва изпратените й БТР-и и патрони

БТР-ите и патроните, които сме изпратили на Украйна, се използват за вътрешна отбрана и затова няма смисъл да налагаме ограничения . Така служебният министър на отбраната Атанас Запрянов коментира пред бТВ темата дали полученото от Киев въоръжение..

публикувано на 01.06.24 в 10:38