Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 14.10.2022 г. – петък

Есенно време без валежи, след петък ще се затопля

Снимка: БГНЕС

В петък минималните температури ще са от 7 до 12°, в София около 8°. Дъждовете ще спрат почти навсякъде. Ще има променлива облачност. През деня максималните температури ще са между 16 и 21°, в София - около 16°.

Над планините облачността ще е значителна, но ще остане почти без валежи. Максималната температура на височина 1200 м  ще е около 10°, на 2000 м до 5°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, след обяд ще се впълтнява, но е слаба вероятността за валежи. Максималните температури ще са 17-19°, колкото е и температурата на морската вода. Морето ще е по-бурно с вълнение до 4 бала.

В събота леко ще се затопли, а облачността ще намалява.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев постави въпроса за връщането на военната служба

В Стара Загора, където участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от начална военна подготовка за младото поколение. Радев посочи за пример съюзниците ни в НАТО, които връщат наборната..

публикувано на 14.06.24 в 13:58

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07