Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Европарламента представиха проблемите на Босилеградско

Снимка: glaspress.rs

Представители на Сдружение "ГЛАС" – Босилеград и Локален фронт "ЕкоКраище" от Босилеград гостуваха в Европарламента в Брюксел по покана на eвродепута Андрей Ковачев.

Александър Димитров и Лиляна Василева се срещнаха с комисаря по разширяването Оливер Вархей, председателя на Комисията по външни работи Дейвид Макалистър и докладчика за Сърбия Владимир Билчик.

Те представиха проблемите на региона, липсата на икономическа перспектива, отливът на млади хора и най-вече екокризата в Босилеградско от дейността на оловно-цинковите мини "Босил-метал" в с. Караманица и "Грот" в Бесна кобила. Евродепутатите се ангажираха да се запознат с казуса и при възможност да посетят района. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Пустец в областта Мала Преспа

Резултатите от официалното преброяване са голям успех за българската общност в Албания

Българите са третото по численост малцинство в Албания – показват последните данни от преброяването на населението в балканската държава. Това са първите официални статистически данни за броя на българите там, тъй като малцинството ни беше официално..

публикувано на 03.07.24 в 15:30

Лятно училище по български език се провежда в Тирана

С подкрепата на Великотърновския университет "Св. св. Кирил  и Методий", от 1 до 25 юли 2024 г. в университета в Тирана за четвърта поредна година се провежда Лятното училище по български език , първата такава инициатива в Република Албания...

публикувано на 03.07.24 в 11:00

Български абитуриенти от Молдова посетиха парламента и правителството в Кишинев

Българчета от Тараклия – випускници на лицеите в района, посетиха Министерството на образованието на Молдова. Опознавателната визита в държавната институция за групата младежи беше организирана от Неправителствена организация "Център за граждански..

публикувано на 03.07.24 в 10:08