Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сайтът на БНР беше подложен на хакерска атака

Снимка: freepik.com

Сайтът на Българското национално радио - bnr.bg, беше подложен днес по обед на хакерска атака. Източникът все още не е установен. Регистрирани са били над 2 500 000 заявки за достъп в секунда, блокирали достъпа до платформата на общественото радио. Това напомня на атаката от неделя, когато сайтове на държавни институции бяха блокирани за минути от руската хакерска група "Килнет". 
Благодарение на усилията на специалистите на БНР и на доставчика ЕВОЛИНК достъпът до сайта беше бързо възстановен. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправност в неядрената част

На 15 юни ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй" поради констатирани неизправности на маслената система на блочен трансформатор в неядрената част и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 14.06.24 в 15:42