Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руини и империи в центъра на столицата

Снимка: Sofia Art Projects

Международна изложба на тема "Sofia Art Projects: Руини и империи на Ларгото" ще разкрие на публиката недостъпни пространства в центъра на столицата и ще вдъхне живот на древни руини. За първи път от 10 г. ще бъде отворена за посетители Източната порта на Сердика.

Снимка: БГНЕС
По време на събитието музикално-скулптурна инсталация ще събере публиката под стъкления купол на Ларгото сред лабиринтите на археологическите разкопки. 

В изложбата ще участват както млади, така и утвърдени артисти от България, Германия, Испания, Нидерландия и Конго. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01

Творци от пет държави се събират в Русе на интердисциплинарен фестивал

Писатели и хореографи от България, Венецуела, Литва, Турция и Франция ще се включат в третото издание на международния интердисциплинарен фестивал Leap Off Page, който ще се състои от днес до 6 октомври в Русе, съобщиха организаторите от фондация..

публикувано на 30.09.24 в 07:00

Филмовият фестивал Sofia DocuMental ни призовава да излезем от балона

“Излез от балона” е мотото на Sofia DocuMental – първият международен фестивал у нас за художествено документално кино с фокус върху човешките права, който ще бъде официално открит днес в София и ще продължи до 6 октомври. В програмата на фестивала са..

публикувано на 30.09.24 в 06:00