Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще проведе консултации за кабинет с "Продължаваме промяната"

Снимка: БГНЕС

Продължават консултациите на държавния глава Румен Радев с представителите на парламентарните групи в новоизбрания 48-и парламент за сформиране на кабинет. След като вече се срещна с първата парламентарна сила - ГЕРБ-СДС, днес, 31 октомври, президентът ще се срещне с втората - тази на „Продължаваме промяната“.
От ПП многократно заявяваха, че няма да участват в правителство с ГЕРБ. „Ако обаче ГЕРБ сформират кабинет с първия мандат, ще бъдем конструктивна опозиция. Тоест по политиките, по които сме съгласни, ще бъдем с тях”, каза за "Дарик радио" депутатът от „Продължаваме промяната” Даниел Лорер.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборните книжа и машините за гласуване зад граница са изпратени до всички секции

Успешно са подготвени и транспортирани изборните книжа, материали и машини за гласуване до всички избирателни секции извън страната, където нашите сънародници в чужбина ще могат да упражнят правото си на глас. За това съобщи Министерството на външните..

публикувано на 24.10.24 в 16:40

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 23

В брой 23 на предаването слушайте: Преподавателят и писателят Здравка Момчева от Лондон – за приликите и разликите в образователните системи на Великобритания и България, за стойността на българските училища зад граница и за изборите,..

публикувано на 24.10.24 в 12:00

България осъди нападението и атентата в Анкара, няма пострадали българи

По информация на българското посолство в Анкара към момента няма данни за пострадали български граждани при извършеното нападение срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция TUSAS. "Категорично осъждаме всяка форма на..

публикувано на 24.10.24 в 08:46