Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските ученици в Аман честваха народните будители

Снимка: БНУ "Св. св. Кирил и Методий" - Йордания

Деца от българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Аман, Йордания, отбелязаха Деня на народните будители с тържество, на което представиха делото на народни будители, техни произведения и музикални творби, пише във Фейсбук посолството на България в Хашемитското кралство.

Четвъртокласниците от неделното училище са направили преписи на откъси от „История славянобългарска" на Паисий Хилендарски

. Инициативата е на Мария Черкезова, директор на неделното училище. Учениците са подарили преписите на основателите на училището посланик Димитър Михайлов и съпругата му Нора Михайлова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изпълнителната агенцията за българите в чужбина гостува при българите в Швеция

Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция. "Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва..

публикувано на 27.09.24 в 18:19

В Лондон почина знаменитата пианистка Марта Деянова

На 77-години в Лондон почина голямата българска пианистка Марта Деянова, съобщи нейният син Мартин в социалната мрежа Facebook. Тя е възпитаничка на Българската държавна консерватория в класа на проф. Богомил Стършинов, усъвършенства клавирните си..

публикувано на 27.09.24 в 08:49

Над 140 младежи от Молдова ще следват в България

141-о българчета от Молдова са приети в университетите на България тази учебна година. Кандидатите са били 209 от различни населени места в републиката, където се изучава български език като майчин. Причините, поради които останалите не са..

публикувано на 26.09.24 в 16:03