Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка е сред най-търсените търговци на диаманти в света

Снимка: pexels.com

Българка, която никога не е изпитвала лукс в живота си, днес е сред световните ловци на диаманти, съобщава британският вестник "Експрес". 46-годишната Юлия Кастели е израснала в близкото до столицата градче Радомир, в семейство на българин и рускиня. Днес тя живее в Лондон, но често ѝ се налага да пътува по света, в търсене на уникални бижута за своите богати клиенти. Най-голямата ѝ сделка е с диамант за 20 млн. паунда.

В интервю за в. "24 часа" Юлия разказа, че това е станало през 2008 г. за частен клиент, но подробности не може да разкрие, тъй като конфиденциалността е много важен елемент в работата с диаманти. Българката започва да изучава тънкостите на бижутерийното предприемачество в Ню Йорк, където първоначално заминава, за да работи в магазин за скъпоценности. Когато напуска родината, била на 25 г., току-що завършила икономика в УНСС, но вече получила сериозна икономическа закалка. "След разпадането на социалистическия строй, родителите ми опитваха различни неща, в които аз и брат ми помагахме. Имахме кафене и магазин за осветителни тела. В един момент внасяхме коли от Западна Европа и аз трябваше наравно с баща ми и брат ми да участвам в докарването им до България", разказва Юлия.

Тъй като диаманти не се продават всеки ден, Юлия се насочва към организиране на екзотични пътешествия за своите богати клиенти. Пътуванията са друга нейна страст, в която през годините българката е вложила предприемаческия си дух и също е натрупала много опит. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три златни и един сребърен медал за българските ученици от Балканска олимпиада по информатика

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика, която се проведе в Охрид. Златни медалисти са Даниел Койнов от Профилираната природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, Борис Михов от СМГ..

публикувано на 30.09.24 в 18:05
Снимка: Посолство на Република България в Берлин

Ивелин Иванов от Русе спечели европейските дебати на немски език в Берлин

Ученикът от Средно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" в Русе Ивелин Иванов спечели финала в младежкото състезание по дебати на немски език "Jugend debattiert Europa" в Берлин, в което участваха младежи от 28 европейски държави...

публикувано на 30.09.24 в 12:36

Самолет е в готовност да отлети за евакуация на българи от Ливан

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан незабавно щом има зелена светлина за поетапна евакуация на българите там. Това е докладвано на служебния премиер Димитър Главчев в понеделник сутринта на среща в Министерския..

публикувано на 30.09.24 в 11:54