Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германска фирма проучва възможността за значима инвестиция в България

Снимка: mi.government.bg

Германска компания заяви интерес за инвестиция в енергетиката от над 1 млрд. евро в Северозападна България. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и ръководството на „Профайн Енерджи ГмбХ“. Това би била най-голямата еднократна инвестиция, правена в историята на българската икономика, съобщиха от Министерството на икономиката.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа на държавата за ускоряване на административни процедури при реализиране на инвестиционни намерения“, подчерта министър Стоянов. Той представи възможностите за насърчителни мерки, от които инвеститорът може да се възползва. Подготвя се Меморандум с който Профайн Енерджи писмено ще заяви интерес към инвестицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът призова НАТО да не вкарва войски в Украйна

Въпросът не е дали Украйна ще влезе в НАТО, а кога ще се случи. Отговорът зависи от бойното поле и способността за постигане на устойчив мир, каза българският президент Румен Радев при откриването на 28-ата правителствена кръгла маса, организирана..

публикувано на 02.07.24 в 14:18
 Димитър Главчев

Служебното правителство се готви да сдава властта и отчете своята дейност

Служебното правителство изпълни успешно своята основна задача – организира честни и прозрачни избори за Народно събрание и за Европарламент. Всички дейности бяха извършени прозрачно и в срок, отчита служебният кабинет на Димитър Главчев в..

публикувано на 02.07.24 в 10:48

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55