Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Застудяването продължава

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще бъде предимно облачно. Главно в югоизточната половина от страната ще вали, а в крайните югоизточни райони ще има условия за значителни количества. Вечерта валежите в повечето райони ще спрат. Ще духа умерен вятър от североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. До обед в Дунавската равнина ще бъде почти тихо и на повече места там ще има мъгли. Минималните температури ще бъдат между 3° и 8°, в София около 5°; максималните ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 10°. 

Над планините ще бъде облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в Родопите и Странджа. На височина над 1300-1400 м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен източен вятър. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 5°, на 2000 м – около минус 1°. 

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни до обед по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 16°, а на морската вода - 16-17°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Медицинската помощ е основна мотивация за бойния дух на фронта

“ Един от основните фактори за мотивацията и бойния дух на хората, които се сражават на фронта, е наличието на бърза и надеждна медицинска евакуация, както и на ефективна и адекватна медицинска помощ и осигуряването ѝ в непосредствена близост до..

публикувано на 05.10.24 в 13:03
Галин Цоков

Два процента от учителите са работeщи пенсионери

“ Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света .” Тези думи отправи служебният образователен министър Галин Цоков в..

публикувано на 05.10.24 в 12:05

Успешен летен сезон и очакване за много повече туристи през зимата

Увеличение на броя на туристите с 20-25% през предстоящия зимен сезон прогнозират туроператорите. Те обаче уточняват, че хората, които ще се възползват от нашите курорти, изчакват по-стабилна прогноза за времето заради климатичните промени. Успешен..

публикувано на 05.10.24 в 11:10