Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Изоставено в Украйна българче ще получи бъдеще у нас

Снимка: ДАЗД

Държавната агенция за закрила на детето успя да върне в страната ни дете на година и половина – български гражданин, изоставено в Украйна от биологичните му родители веднага след раждането. Те са предоставили нотариално заверено съгласие за осиновяване.  

Детето ще бъде настанено в подходяща социална услуга, съобщават от агенцията. Основанието на органа за настойничество и закрила в Киев то да получи бъдеще у нас е че в условията на война Украйна не може да гарантира неговата безопасност. 

“Изключително съм щастлива и благодарна на всички институции и партньори от неправителствения сектор, че с общи усилия едно дете ще получи необходимите грижи в подкрепяща и защитена среда”, коментира на летище София председателят на ДАЗД д-р Теодора Иванова. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

Срещите с най-малките партии слагат край на консултациите при президента за съставяне на кабинет

Експертен кабинет в условията на политическа криза е единственият възможен вариант. Тази позиция изрази председателят на парламентарната група на “Има такъв народ” Тошко Йорданов на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на..

обновено на 26.06.24 в 16:59

Предупреждение да не се пътува в наводнените региони на Италия

Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава българските граждани да не пътуват в част от Италия заради лошо време. В съобщение на ситуационния център на министерството се изтъква, че проливните дъждове, обхванали област Емилия-Романя,..

публикувано на 26.06.24 в 14:18