Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебното правителство е направило всичко необходимо за приемането на България в Шенген 

Гълъб Донев
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е направило всичко необходимо за приемането на България в Шенген 

Служебното правителство е свършило огромна работа, за да изпълни страната ни критериите за членство. В предаване по бТВ служебният министър-председател Гълъб Донев коментира, че не приема критиките на някои политически сили, че служебното правителство не си е свършило работата. По думите на Донев, настоящото правителство е разработило нови законопроекти и мерки, които са внесени в Народното събрание и очаква парламентът да ги приеме. Това, че България не получи "да" за Шенген, на Съвет по правосъдие и вътрешни работи, не означава провал, посочи служебният премиер и увери, че правителството положи всички усилия за влизането ни в Шенгенското пространство. 

По отношение на първия мандат за съставяне на правителство, Донев подчерта, че България има нужда от експертно ориентирано правителство. Според Гълъб Донев, кандидатът за премиер проф. Николай Габровски е човек с принципи и ако събере в правителството екип от експерти, спазващи етични норми, би имал успех като премиер.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25