Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметицата на София прекрати шествие в подкрепа на Русия

Снимка: Facebook

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг-шествие под наслов „Мир, неутралитет, суверенитет“. По информация на общинския пресцентър, събитието не е съгласувано от Столичната община и е прекратено заради сигнал от ДАНС, че се разпространява в социалните мрежи като „Ние не сме неутрални. Ние сме за Русия! Победата е наша“, което не съответства на официално заявеното от организатора гражданско обединение „Национална гражданска инициатива за суверенитет на България и другите държави по света“. По-рано днес, Фандъкова е информирала прокуратурата, че в Столичната община са получени сигнали за обявено в социалните мрежи провеждане на масово мероприятие на 10 декември, което може да е „насочено към насилствено изменение на конституционния ред и териториалната цялост на страната", както и че може да е „противоречащо на решенията на ЕС".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02