Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Макар и дъждовно и ветровито, времето остава топло за сезона

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат и на места ще са временно интензивни и значителни по количество, а в по-голямата част на Горнотракийската низина ще са по-слаби. Вятърът ще остане югозападен, в Източна България и районите, северно от планините ще е силен и бурен.

Утре, 11 декември, ще е все още сравнително топло, сутрешните температури ще са около и над 10°, в София - около 9°, а максималните ще са от 9°-10° градуса в северозападните райони до 18°-19° в местата, чувствителни на южен вятър, в София - около 15°. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква студен въздух. По преминаването на студения фронт ще има гръмотевици.

В планините ще е предимно облачно с валежи, на много места - значителни по количество. Ще е все още сравнително топло с максимална температура на 1200 метра - около 11°, на 2000 метра - около 5°. В повечето места валежите ще са от дъжд, само по най-високите части - от сняг, но с преминаването на студен атмосферен фронт температурите ще се понижават и отначало в северозападните планински райони, над около 1500-1600 метра, дъждът ще преминава в сняг. С нахлуването на студения въздух от северозапад на югоизток ще има и гръмотевици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00